הסמינר המכוני של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מארח

5 מאי, 2019

בכל שנה ניתנת סדרת הרצאות בנושא אקטואלי שנוגעת בסוגיות בוערות בתחום התכנון. קישור לפרזנטציות של מרצים אורחים.

בשנת 2018 - 2019 הסמינר מתמקד בהתחדשות עירונית ומאפשר לתלמידי התכנית לתכנון ערים להעמיק בסוגייה ממגוון זוויות, להכיר את אנשי המקצוע המובילים בתחום, ולעודד שיח בין הסטודנטים ועם עולם התכנון.

זום על האוניברסיטה - החזרה ללימודים הפיזיים, גאוגרפיה סימבולית ותהליכי לימוד בין הממשי והמופשט

30 דצמבר, 2021

אודיה פרידמן מצוות הכתיבה של הקליניקה כותבת במגזין "אלכסון" על חווית החזרה לקמפוס אחרי שנה ראשונה של לימודים בזום. אומנם מעט אירוני שהרשימה מתפרסמת בדיוק כשאנחנו שבות.ים מלמידה בקמפוס הממשי אל הזום, אבל הרשימה העשירה שלה מציעה דרכים מקוריות לחשוב על התנועה מהפיזי לוירטואלי ומהוירטואלי אל הפיזי וחוזר חלילה.

השלם גדול מסך חלקיו: יצירת ערים הוגנות היא פעולה של שותפים רבים

26 אוקטובר, 2021

כתבת פרופיל על נגה אדלר שטרן, מנהלת תחום פיתוח אורבני קהילתי בשירות לעבודה קהילתית במשרד הרווחה והביטחון החברתי
כותבת: נוי דרורי

"יגידו לך מתכננים - תכנון טוב הוא תכנון שטוב לכולם. אני מבקשת לאתגר את האמירה ולומר שנכון שלכאורה תכנון טוב טוב לכולם, אולם עליו להכיל גם את המרחב להתבונן, לתת תשומת לב ומענים דיפרנציאליים לא.נשים וקבוצות עם מאפייני רקע ייחודים. בפרט אני חושבת שעל התכנון להביט על א.נשים שחיים בעוני, שיעור הולך וגדל מקרב תושבי ישראל, ולחתור לשיפור איכות חייהם.ן בכל מובן, היות שתכנון הוא כלי עוצמתי שיכול לשנות סדר חברתי קיים. בשביל לעשות את זה, מתכננים צריכים לפתוח את הדלת לדיאלוג בין תחומי"

בין מקום למרחב – Spacemaking – חוויות מקורס הפלייסמייקינג שהתקיים במסגרת מולטיברסיטה

25 אוקטובר, 2021

כותבת: נוי דרורי

במהלך הסמסטר האחרון התאגדנו שבעה סטודנטים מכל הפקולטות באוניברסיטה וארבע מנחות למסע משותף. קורס 'הפלייסמקינג' שהינו חלק מתכנית 'מוליטיברסיטה', הצליח למעשה להפגיש בין מגוון ייחודי של אנשים, ולייצר הזדמנות ללמידה ועשייה אודות מה שנוגע לכולנו ובכל זאת מצליח לחמוק מסדר היום - המרחב הציבורי.

לראות את החיים שלך כמו סרט מעיניו של הזולת: בכיתי וגם למדתי - אימאן אנסארי על הקורס "מזרח ירושלים: מדיניות, כלכלה וחברה"

11 אוקטובר, 2021

כתבה על הקורס "מזרח ירושלים: מדיניות, כלכלה וחברה"
כתבה: אימאן אנסארי

איך את.ה מגדיר.ה את עצמך? איזה דרכון יש לך? לאיזו מדינה את.ה שייכ.ת? כל אלו שאלות שתושבי מזרח ירושלים נשאלים כל הזמן. כשאני מדברת עם החברים או עם הסטודנטים היהודים שלומדים איתי ומנסה להסביר להם את מורכבות המצב במזרח ירושלים, קשה להם להבין ולדמיין את המצב הקיים.

כדי להבין את העתיד שאנחנו רוצים עבור המרחב, צריך קודם להבין את ההווה שלו

9 ספטמבר, 2021

כתבת פרופיל על יובל דרייר שילה, מתכנן עירוני
כתבה: אודיה פרידמן

״אנחנו מנסים להגיע להבנה של שטח, אבל אנחנו בסך הכול בני האדם שמקבלים החלטות, ולא תמיד יודעים לגעת בשטח בעצמנו. אנחנו צריכים לנסח את הצורך שלנו בתיווך״.

הצלת המזון לא דורשת מהמזון להשתנות, אלא מהאנשים הסובבים אותו

4 יולי, 2021

כתבה: אודיה פרידמן
אודיה פרידמן, סטודנטית לתואר ראשון בספרות השוואתית ובסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית וחברת קבוצת הכתיבה של הקליניקה האורבנית ,הרשימה נכתבה בהנחיית נגה קידר.

לפעמים כדי לשמור על האור, צריך להגביר את החושך

4 יולי, 2021

כתבת פרופיל על הילה בר-נר, מתכננת עירונית וחברת ועד פורום מתכננים צעירים
כתבה: עדי שיפרין

בפועל, אנחנו לא מייצרים מקומות שמיטיבים איתנו, ואני חושבת שזה מאוד קשור לתנאים בישראל. בגלל שאנחנו ארץ קטנה וצפופה, לפעמים נראה כאילו מרבית האנרגיה שלנו מושקעת בתיאום בין גורמים ולא ביצירת מקומות שמיטיבים עם בני אדם, במובן הכי פשוט. קחי כדוגמה את הנושא של זיהום אור, ואיך הפיתוח העירוני העלים את הכוכבים. בטקסס למשל, מפתחים שמורות חושך, כדי שגם הדורות הבאים יוכלו להביט לשמיים ולראות כוכבים. בישראל, זה קורה באופן אנקדוטלי, אף אחד כמעט לא מדבר על ההשלכות של הפיתוח העירוני על איכות החיים שלנו. אולי זו הסיבה שאחד הפרויקטים שאני הכי נהנת לקדם במשרד שלנו הוא גיבוש הנחיות תכנון לסביבות שתומכות בילדים צעירים. בכלל, ילדים הם תירוץ טוב לבחון בעין רעננה את הסביבות שאנחנו מייצרים. אני רוצה להאמין כי בכל עבודת תכנון אנחנו רוצים לייצר בסופו של דבר מרחב טוב יותר, שמאפשר לקיים חיים טובים יותר.

עכו

1 יולי, 2021

כיצד ניתן לקדם תהליכי התחדשות עירונית בשכונות במצב סוציו-אקונומי נמוך באופן שקשוב לצרכי התושבים? בעת בה ההגיון הכלכלי שולט בשיקום פיזי של שכונות ותיקות בישראל, התשובה לשאלה אינה פשוטה.