הסמינר המכוני של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מארח

5 מאי, 2019

בכל שנה ניתנת סדרת הרצאות בנושא אקטואלי שנוגעת בסוגיות בוערות בתחום התכנון. קישור לפרזנטציות של מרצים אורחים.

בשנת 2018 - 2019 הסמינר מתמקד בהתחדשות עירונית ומאפשר לתלמידי התכנית לתכנון ערים להעמיק בסוגייה ממגוון זוויות, להכיר את אנשי המקצוע המובילים בתחום, ולעודד שיח בין הסטודנטים ועם עולם התכנון.

כדי להבין את העתיד שאנחנו רוצים עבור המרחב, צריך קודם להבין את ההווה שלו

9 ספטמבר, 2021

כתבת פרופיל על יובל דרייר שילה, מתכנן עירוני
כתבה: אודיה פרידמן

״אנחנו מנסים להגיע להבנה של שטח, אבל אנחנו בסך הכול בני האדם שמקבלים החלטות, ולא תמיד יודעים לגעת בשטח בעצמנו. אנחנו צריכים לנסח את הצורך שלנו בתיווך״.

הצלת המזון לא דורשת מהמזון להשתנות, אלא מהאנשים הסובבים אותו

4 יולי, 2021

כתבה: אודיה פרידמן
אודיה פרידמן, סטודנטית לתואר ראשון בספרות השוואתית ובסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית וחברת קבוצת הכתיבה של הקליניקה האורבנית ,הרשימה נכתבה בהנחיית נגה קידר.

לפעמים כדי לשמור על האור, צריך להגביר את החושך

4 יולי, 2021

כתבת פרופיל על הילה בר-נר, מתכננת עירונית וחברת ועד פורום מתכננים צעירים
כתבה: עדי שיפרין

בפועל, אנחנו לא מייצרים מקומות שמיטיבים איתנו, ואני חושבת שזה מאוד קשור לתנאים בישראל. בגלל שאנחנו ארץ קטנה וצפופה, לפעמים נראה כאילו מרבית האנרגיה שלנו מושקעת בתיאום בין גורמים ולא ביצירת מקומות שמיטיבים עם בני אדם, במובן הכי פשוט. קחי כדוגמה את הנושא של זיהום אור, ואיך הפיתוח העירוני העלים את הכוכבים. בטקסס למשל, מפתחים שמורות חושך, כדי שגם הדורות הבאים יוכלו להביט לשמיים ולראות כוכבים. בישראל, זה קורה באופן אנקדוטלי, אף אחד כמעט לא מדבר על ההשלכות של הפיתוח העירוני על איכות החיים שלנו. אולי זו הסיבה שאחד הפרויקטים שאני הכי נהנת לקדם במשרד שלנו הוא גיבוש הנחיות תכנון לסביבות שתומכות בילדים צעירים. בכלל, ילדים הם תירוץ טוב לבחון בעין רעננה את הסביבות שאנחנו מייצרים. אני רוצה להאמין כי בכל עבודת תכנון אנחנו רוצים לייצר בסופו של דבר מרחב טוב יותר, שמאפשר לקיים חיים טובים יותר.

עכו

1 יולי, 2021

כיצד ניתן לקדם תהליכי התחדשות עירונית בשכונות במצב סוציו-אקונומי נמוך באופן שקשוב לצרכי התושבים? בעת בה ההגיון הכלכלי שולט בשיקום פיזי של שכונות ותיקות בישראל, התשובה לשאלה אינה פשוטה.

סמטאות ומעברים בשכונת א-ת'ורי: פענוח הגיונות סותרים בעיצוב המרחב

21 יוני, 2021
צוות המחקר: ד"ר יערה רוזנר-מנור, ד"ר מיכל ברייאר, אדר'  יסמין אבו-ערפה, אדר' זיאד חדאד, ד"ר נגה קידר, אדר' אסלאם דעיס
במהלך הסגר הראשון, אסלאם דעיס, אדריכלית ותושבת שכונת א תורי במזרח ירושלים, הסבה את תשומת ליבנו לכך שאמה וחברותיה שרגילות להפגש בכל יום בבית של אחת מהן, מצאו לעצמן פינה פרטית על גג הבניין.
שכונות העוני שבנויות לגובה נותנות פתרון מגורים לתושבי מזרח ירושלים

14 יוני, 2021
כתבהאימאן אנסארי
כירושלמית, מלגאית הקליניקה, שלומדת לתואר שני בתכנון עירוני וגם חוקרת את מזרח ירושלים (ועוד הרבה דברים עליהם תוכלו לקרוא בתחתית הכתבה) בחרתי לראיין את מליחה זגייר – בוגרת תוכנית המלגאים, שעובדת כיום במכון ירושלים למחקרי מדיניות וכמורה ועוזרת הוראה באוניברסיטה העברית.
המרפאה העירונית: כיכר העיר

25 מאי, 2021
לואיסה וננצ'יו היא סטודנטית לתואר דוקטור בלימודים עירוניים ואזורים, וכן חברה בצוות המרפאה העירונית. היא למדה אדריכלות ותכנון במולדתה ברזיל, לפני שעברה לצרפת ללמוד תואר שני, שם נשארה לעבוד בארכיטקטורה הומניטרית, כולל תכנון דיור לאחר אסון, עלות נמוכה ושיתופי פעולה.
יצירת חברה צודקת יותר באמצעות תכנון

24 מאי, 2021
איה אגבריה היא סטודנטית לתואר שני בגיאוגרפיה ותכנון ערים ואזורים. היא סיימה את התואר הראשון בפסיכולוגיה ומשפטים, וסיימה את התמחותה במשפטים בסנגוריה הציבורית בתל אביב. איה התנדבה גם עם ארגוני אזרח ואזרח רבים. באמצעות חוויות אלה היא התוודעה לדרכים השונות ליצור חברה צודקת יותר.