הסמינר המכוני של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מארח

בכל שנה ניתנת סדרת הרצאות בנושא אקטואלי שנוגעת בסוגיות בוערות בתחום התכנון. קישור לפרזנטציות של מרצים אורחים.

בשנת 2018 - 2019 הסמינר מתמקד בהתחדשות עירונית ומאפשר לתלמידי התכנית לתכנון ערים להעמיק בסוגייה ממגוון זוויות, להכיר את אנשי המקצוע המובילים בתחום, ולעודד שיח בין הסטודנטים ועם עולם התכנון.

סיום קורס אורבן 95 וסדנה באינסטנבול

ילדים מהווים אחוז גדול מתושבי העיר בכל העולם, ובכל זאת, מערכת התכנון העירונית אינה מותאמת לחוויית החיים של מי שגובהה.ו לא עולה על 95 ס"מ.
מה אם היו קורסים גלובליים בקוד פתוח עבור סטודנטים לתואר ראשון שמלמדים כיצד לעצב ערים ידידותיות לילדים?
השנה לראשונה הצבנו מודל לקורס כזה באוניברסיטה העברית.

תמונה

Rebuild by Design

מה קורה כאשר פירמות בינלאומיות של אדריכלות ותכנון בשיתוף הממשל ומימון פילנתרופי עושים שימוש באסטרטגיה שמשלבת את הקהילה בתהליכי המחקר והמיפוי (Collaborative Community Research Approach)? וגם, האם אסטרטגיה כזו יכולה להיות מועילה במזרח ירושלים? הקליניקה האורבנית אירחה את הארכיטקט של Rebuild by Design, קובי רוטנברג, לסדרה של הרצאות ומפגשי חשיבה כדי להתחיל לבחון את הפוטנציאל. קובי תיאר כיצד Rebuild by Design נחנך כדי לסייע לממשל ולתושבים באזור ניו-יורק לקדם תהליכי שיקום לאחר הוריקן סנדי (2012).