הסמינר המכוני של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מארח

מאי 5, 2019

בכל שנה ניתנת סדרת הרצאות בנושא אקטואלי שנוגעת בסוגיות בוערות בתחום התכנון. קישור לפרזנטציות של מרצים אורחים.

בשנת 2018 - 2019 הסמינר מתמקד בהתחדשות עירונית ומאפשר לתלמידי התכנית לתכנון ערים להעמיק בסוגייה ממגוון זוויות, להכיר את אנשי המקצוע המובילים בתחום, ולעודד שיח בין הסטודנטים ועם עולם התכנון.

סיום קורס אורבן 95 וסדנה באינסטנבול

יולי 8, 2019

ילדים מהווים אחוז גדול מתושבי העיר בכל העולם, ובכל זאת, מערכת התכנון העירונית אינה מותאמת לחוויית החיים של מי שגובהה.ו לא עולה על 95 ס"מ.
מה אם היו קורסים גלובליים בקוד פתוח עבור סטודנטים לתואר ראשון שמלמדים כיצד לעצב ערים ידידותיות לילדים?
השנה לראשונה הצבנו מודל לקורס כזה באוניברסיטה העברית.

הגשות מסכמות | 3.7.19

יוני 11, 2019

שמרו את התאריך! 3.7.19 אתם מוזמנים להגשות מסכמות של המחזור הראשון בקורס התמחות מעשית עם הקליניקה האורבנית.

Rebuild by Design

יוני 11, 2019

מה קורה כאשר פירמות בינלאומיות של אדריכלות ותכנון בשיתוף הממשל ומימון פילנתרופי עושים שימוש באסטרטגיה שמשלבת את הקהילה בתהליכי המחקר והמיפוי (Collaborative Community Research Approach)? וגם, האם אסטרטגיה כזו יכולה להיות מועילה במזרח ירושלים? הקליניקה האורבנית אירחה את הארכיטקט של Rebuild by Design, קובי רוטנברג, לסדרה של הרצאות ומפגשי חשיבה כדי להתחיל לבחון את הפוטנציאל. קובי תיאר כיצד Rebuild by Design נחנך כדי לסייע לממשל ולתושבים באזור ניו-יורק לקדם תהליכי שיקום לאחר הוריקן סנדי (2012).

03.05.2019 | שלושה פרויקטים בשכונת שפירא בתל אביב

יוני 6, 2019

מעבר לקניית בית או להשכרת דירה מבעל-בית פרטי - האם ישנן דרכים נוספות לחיות בעיר? בסיור שישי האחרון של הקליניקה (3 במאי) בחנו את השאלה במהלך ביקור בשלושה פרויקטים בשכונת שפירא בתל אביב. הפרוייקט הראשון, VENN (ראו קישור ומאמר), משכיר דירות קטנות ומרוהטות, וכולל 'חברות' בשירותים שהשכונה מציעה, ביניהם מרחב עבודה משותף ואולפן הקלטות. הפרויקט שואף לייצר רווח עבור המשקיעים באמצעות שירותי הקהילה שמגדילים את ערך הנדל"ן בשכונה.

01.04.2019 | מקריית יובל לעין כרם

יוני 4, 2019

הפעם חברנו לחברה להגנת הטבע בירושלים ולמינהל הקהילתי  בשכונה כדי לדון באיזון ובשיתופי הפעולה הנדרשים בין צרכי הדיור, השימור והסביבה באגן עין כרם. הסיור נפתח בבחינת ההשלכות הסביבתיות והחברתיות של פרויקט פינוי בינוי המתוכנן לשיכוני אולסוונגר ובשאלה כיצד ניתן ליצור שותפות סביבתית וחברתית שמקדמת פתרון צודק עבור תושבי השיכונים, חלקם מתגוררים בבתים שהוגדרו כמסוכנים. לאחר מכן המשכנו לסיור בעקבות יוזמות של ועד תושבי עין כרם לשימור מורשת התיירות העולמית של המקום, ולעבודה הקהילתית המורכבת בעמק התימנים שמטרתה לגבש פתרון חלוקתי לתושבי הדיור הציבורי בשכונה.

29.03.19 | סיור בנווה שרת: מעבדה לפינוי בינוי

יוני 3, 2019

מה קורה כששכונה שלמה עוברת פינוי בינוי? בסיור שישי אחרון, התארחנו בנווה שרת, שכונה תל אביבית ותיקה בה מגדלים חדשים מאוכלסים חולקים את המרחב עם שיכוני הותיקים המחכים לפינוי ובינוי. ההדרכה בשכונה, שכונתה "מעבדה לפינוי בינוי", התקיימה בשני קולות: האחד של מתכנן עיריית תל אביב, תמיר קהילה, והשני, של יו"ר ועד התושבים, עמי סופר.