המפגש השלישי של ה"פלטמפורמה לתכנון במזרח ירושלים" (לקישור לסדר היום לחצו כאן) עסק בסוגיות של תחבורה ותשתיות כבישים במזרח העיר בעקבות התקציבים המוקצים לכך בהחלטת הממשלה 3790 לצמצום פערים חברתיים וכלכליים ופיתוח כלכלי במזרח ירושלים. במפגש שהתקיים בבית המודל בעיריית ירושלים, השתתפו כ-40 אנשי מקצוע מהמגזר הציבורי והפרטי העוסקים בתחבורה, תכנון, משפט וקהילה, מחציתם ממזרח העיר ומחצית ממערבה.
רן עציון, מנהל תכנון וביצוע מחברת מוריה המופקדת על ביצוע מיזמי פיתוח תשתיות בירושלים, הציג את תכניות החומש לפיתוח כבישים במזרח העיר, חידד את הפרמטרים וסדרי העדיפויות, וחלק מספר דילמות:
בדיון עלו מספר נקודות נוספות. הנה שתים מהן:
(לקישור למצגת ההרצאה אסלאם עדיס - סוגיות במערך התחבורה במזרח העיר).
בקרוב נחלוק תובנות שעלו בקבוצות הדיון על התאמת התכנון הפורמלי למצבים א-פורמליים של מחסור בתכניות סטטוטוריות רלוונטיות לצרכי התושבים ובאי-רישום בעלות על קרקעות, על לקחים שניתן לאמץ מואדי ערה מד"ר ענאייה בנא, על שיפור חווית הנסיעה באוטובוסים עם מפעילי קוי אוטובוסים במזרח ירושלים, על יוזמת התארגנות של משתמשי קווי האוטובוסים עם דובר עמותת "15 דקות", ועל מספר כלים לשיפור קשיים בתהליך התכנון.
(לקישור למצגת ההרצאה הקליקו כאן).
ג'יי קפלן, יועץ לצוות תכנית האב לתחבורה בירושלים, הציג מידע עדכני מקיף אודות הדמוגרפיה, התעסוקה, מצב הכבישים, הכיסוי התחבורתי בשכונות השונות והרגלי התנועה לאורך שעות היום. ההרצאה שטחה את המצב החמור: אוטובוסים לא מגיעים לאזורים נרחבים, כבישים רבים אינם סטטוטורים או מתוחזקים ויש בהם בורות גדולים, מספר תאונות הדרכים שמערבות ילדים גבוה.
ענאיה בנאא - "התמודדות עם סוגיות ברישוי"